2010-12-15 10:36:22

Egy titok: drogfüggőbe voltam szerelmes

"Ezek a képek túl durvák!", "Ha nagy író akarsz lenni, ezt nem szabad csinálnod" - ilyen, és ezekhez hasonló kritikákat kaptam ismerőseimtől, amikor megmutattam nekik a drogmentesklub.com népszerűsítéséhez készült, maszkos fotóimat. Bevallom, egy pillanatig elbizonytalanodtam: talán a saját érdekemben valóban törölni kellene a képeket... De meggyőzött a tudat, hogy nem magamért, hanem sok-sok ezer fiatalért vállaltam be a sokkoló sorozatot.

Sohasem próbáltam egyetlen drogot sem, bár, ha az alkoholt a tudatmódosító-szerek közé soroljuk, bevallom alkalmi fogyasztó vagyok. Józanságom ellenére a környezeteben több füves és cuccozó is megfordult. Nem kerestem őket, jöttek maguktól. Láttam, sőt, gyakran éreztem őket. Részese lehettem a mélypontjainak, és néhányan velem együtt jutottak a csúcsra. Kínáltak, csinálták előttem és igyekeztek meggyőzni a saját igazukról. Izgatták a fantáziám. Nem mondom, hogy mindig sziklaszilárd ellenállással hárítottam a csábítás, de büszke vagyok, mert végül rendre erős maradtam. Rohadjon meg Lucifer almája!

Igen, büszke vagyok! Jóleső érzéssel töltött el, hogy NEMET MONDTAM a modern kor egyik legsunyibb kísértőjének, és boldog vagyok, mert NEMET MONDTAM a saját kíváncsiságomnak. Kijelenthetem, a mai napig ura vagyok önmagamnak! Nem befolyásol semmi... azaz egy dolog mégis. Függök a szerelemtől. És a szerelem élénkvörösét gyakran beszennyezi a kábszer kosza. Ez a mai világban kikerülhetetlen probléma, amiről beszélnünk kell! Ahogy a drogokról általában!


Egy bimbózó párkapcsolatom ment rá a fűre. Gondolom, akadnak, akik most csak legyintenek: ugyan már, a fű ártalmatlan cucc. De én tudom, hogy nem az. Elmesélem a történetünket. Igyekszem a monitorokon keresztül éreztetni veletek azt a tehetetlen csalódást, mely béklyóba kötött, és hónapokon keresztül fojtogatott. Egy örökbecsű mondás elöljáróban: a titkok hazugságokat szülnek. Legyen ez a tételmondatunk.

Nevezzük az illetőt – a problémák elkerülése végett – M-nek! Hölgyeim és uraim, köszöntsétek M-t, aki már megismerkedésünkkor idusán is másik párkapcsolatban élt. Szerelmes volt Marihuánába.

Még valami az indulás előtt: ne számítsatok sokkoló történetre. A dráma odabent zajlik.

BESZÁLLÁS:
Minden tökéletesen kezdődött. Tényleg. Már-már vészjóslóan tökéletesen. Gondolom, ismeritek a lángolás érzését. Amikor az első pillanattól kezdve beindít, és felpörget a másik lénye. A puszta létezésétől is boldogság tölt el. Bizserget a nézése, elgyengít a mosolya, elkápráztatnak a gondolatai, és akár egyetlen kézmozdulatától átjárhat az izgalom. Ilyen volt ő nekem. És látszólag ilyen voltam én neki.

ELSŐ MEGÁLLÓ:
Ismertem korábbról, az egyik barátom kedvese volt előttem. Csúnya dolog összejönni az egyik barátom exével? Vagy szimplán őrültség? Lehet... de megvolt az első közös titkunk.
Igen, hallottam róla, hogy a saját társaságával gyakran füvezik. És? Az, hogy a barátom nem tudott rajta segíteni, nem egyenlő az én sikertelenségemmel. Majd én megmutatom! Miattam majd biztosan lerakja! Visszagondolva meglehetősen sokat dobott M-en vonzerején ez a kihívás... A kihívás, amely az elején úgy tűnt, mintha nem is létezne.

MÁSODIK MEGÁLLÓ:
Állította, hogy a füvezős baráti kör feloszlott. Összevesztek, eltávolodtak, és ő tiszta. Egyébként is csak néha szívott, nem vészes a dolog. Az első, bazsalygósan vidám találkozónk azonban hamar mélypontra jutott – ehhez mindössze annyi kellett, hogy meséljen a benne tomboló érzésekről: a sikertelenségről, a mihasznaságáról, a kilátástalanságáról és a tehetetlenségről. Bekajáltam. Akkor még nem tudtam, hogy ezek mind csalóka érzések, a borúlátás pedig a fű cinkosa. Elvonási tünet, amely rátukmálja a szervezetre, hogy újra szívjon. Utálod magad, és úgy érzed, közeledik a téboly... Tudod, mi az igazi téboly? Az, amikor függő vagy, de magad előtt is tagadod.

HARMADIK MEGÁLLÓ:
A drogfogyasztás féltve őrzött titok, a titok pedig nagyon szoros kapocs. A baráti társaság tagjai természetesen hamarost kibékültek egymással. A buli újraindult, de minden más elveszett. Lemondott találkozók, eltűnések, és hazugságok tarkították a napjaimat. Értetlenül álltam a helyzet előtt. Nem tudtam mi történik körülöttem. Miközben a Barbibébi megjelenése után életem legboldogabb napjait élhettem volna át, gyötörődtem. Folyamatosan okokat kutattam. Azt hittem, hogy én rontottam valahol, és helyre akartam hozni a hibám. Én is a drog áldozatává váltam – ha csak átvitt értelemben is...

NEGYEDIK MEGÁLLÓ:
A fű egyik legrosszabb hatása, hogy eltompítja és érdektelenné teszi az embert. Hiába lelkesedsz valamiért/valakiért józanul, beszívva leszarod. Sőt, kiröhögöd. Gúnyolódsz rajta. M. reggel önmagát szégyellve imádott, este röhögött az önmegalázó kitartásomon. Szerettem. Szívből szerettem. Féltetem. És nem akartam elveszíteni. A görcsösséggel pedig kudarcot-kudarcra halmoztam. Nőtt a szarkupac, és egyre büdösebbé vált.
Nem volt még elég érzelmi kötelék ahhoz, hogy erősebb legyek az évek óta használt fűnél. Neki a marihuána a legnagyobb szerelem.

VÉGÁLLOMÁS:
Becsületemre legyen mondta, nem adtam fel egykönnyen. És talán ez volt a legnagyobb hibám. A józan eszem a szívemmel évődött. Engedjem el a kezét, és hagyjam a mélybe zuhanni azt, akit szeretek? Nem rám vallana... Hívtam, írtam, kerestem és piszkáltam, de mindhiába. Megoldások helyett idegeskedés kaptam. Ő nem változott, csak én - a tehetetlenségtől agresszív ösztönlénnyé korcsosodtam.
Be kellett látnom, hogy legjobb lesz, ha elengednem, különben én is martalékká válok.Nem vagyok büszke a sikertelenségemre, de hozzátartozik a történethez. Igazából nehéz megmondani, hogy mit kellett volna tennem. Áruljátok el, ti hogyan cselekednétek egy hasonló helyzetben!? Hagynátok elveszni, vagy próbálkoznátok a végtelenségig? Egyáltalán elhihető, hogy vonzódik és kötődik, miközben porig aláz? És miért van rá szükség, ha ilyen?

Titkok. Ti miket titkoltok? Amiket szégyelltek? Vagy, amiket rejtegettek?
Én szégyelltem, ő pedig rejtegetett valamit...

Néha rosszfiú vagyok... szíveket török össze, testeket használok ki és eltulajdonítom mások szerelmeit. Igen, gyakran hibázok. Vonzom a problémákat, és a lehetetlen helyzeteket. Sajnos akkor is, ha megnyugodni vágyom. Büntet az élet? Lehet. Ám sok esetben nem én szenvedek leginkább. Látszólag ugyan nekem rosszabb, én vagyok az, akit rettenetesen becsaptak, valójában mégsem én húzom a rövidebbet. Hosszú távon semmiképpen sem.

Kiadtam egy titkot. Nem a kettőnké többé. Mit remélek tőle? Feloldozást? Talán.

Egy azonban biztos: beszélnünk kell a drogokról! A képek megjelenésével egy időben elindult bennem is valami... A Facebook és Twitter oldalamon, a www.lakatoslevente.hu-n, valamint itt, a StoryOnline-on is rendszeresen jelentkezek majd cikkekkel a témámban. Ha egyetértetek a kezdeményezéssel, és szerintetek is tenni kell drogok ellen, csatlakozzatok a Drogmentes Magyarországért Klubhoz! Regisztrációtokkal elősegítitek a hazai prevenciós munkát, és nem mellesleg tettek valamit a jó ügy érdekében!

További, sokkoló "drogos" fotókért KLIKKELJ IDE!

Furcsa, hogy ilyet kérek, de ne gondolkozz, MONDJATOK NEMET A DROGOKRA! Inkább vegyetek a kezetekbe egy jó könyvet. Az olvasás is új világba repít... csak nem öl meg! Vigyázzatok magatokra!


Értékelés: 5.00 Hozzászólások: (3)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 3
Ancsababa

Szia! Elég régi a cikk. Kiváncsi lennék menetközben az évek múlásávál, hogyan látod a múltat. Hasonló cipőben voltam én is. Nekem is hasonló problémákkal küzdő expárommal a mai napig tartom a kapcsolatot. Ő engedett el engem. Ha nem teszi tönkrementem volna vele együtt. De a mély kapcsolat továbbra is megvan vele. Pedig már eltelt 10 év.
2015-09-18 11:08:43

bykyny

Kedves Levente!

Őszintén együttérzek Veled. Itt nem lehet segíteni, mert a segítő gyakorlatilag mindíg kudarcra van ítélve. A függőnél mindíg első a szer, Te legfeljebb a második helyen lehetsz a sorrendben. A függő személy mérhetetlenül önző, csak maga érdekli, éppen ezért nem lehetsz az első helyen. Segíteni annak lehet, aki saját maga is változtatni akar. Az emberek természete olyan, hogy csak akkor akarnak segítséget kérni, ha már nagyon nagy a baj, már minden összeomlik körülöttük. Addig csak hárítanak, és nem veszik tudomásul, homokba dugják a fejüket, ahelyett, hogy már akkor megpróbálnának tenni valamit, amikor még kisebb a baj, hogy baj van. Majd megoldom, olyan mélyre csak nem süllyedek, velem ez nem történhet meg, stb... Ezen alapul Csernus Imre munkamódszere. Sokan azt hiszik, hogy durván beszél a pácienssel, pedig csak arról van szó, hogy keményen, szinte sokkolóan szembesíti a pácienst a helyzetével, ezáltal a páciens számára minél nagyobb krízist próbál létrehozni, mert az emberek egy része ekkor hajlandó valamit tenni önmagáért. Tehát ha saját maga nem akarja, akkor a segítő semmit sem tehet. Mindenesetre az a legjobb viselkedés szerintem, ha elengedjük, abban az értelemben, hogy tudatosuljon benne, hogy minden cselekedetéért magának kell vállalni a következményeket, amit csinál az egyedül az ő döntése, és nincs, aki a következményeket átvállalja. Tehát az a jobb, ha nem közömbösíteni igyekszünk a következményeket, hanem hagyjuk, hogy keményen szembesüljön velük. A függőség oka egyébként az érzelmi élet hiánya. Az ember érzelmi szükséglete mindenképpen kielégül. Vagy valós módon, vagy pótszerekkel, pl. alkoholfüggés, drogfüggés, sorozatfüggés, játékszenvedély. A zárkózott ember, aki nem képes megnyílni a mások előtt, nem tud senkinek az érzelmeiről, belső gondolatairól beszélni, az emiatt nem képes kielégítő érzelmi életet élni, és ekkor jönnek a pótszerek. Pl. úgy jut lelki élményhez, hogy azonosul a tv sorozat valamely szereplőjével, és így éli át az élményt. De ez csak pótcselekvés. Azaz véleményem szerint ha valaki abba is hagyja a pótszerek használatát, csak akkor van esélye a gyógyulásra, ha feladja eddigi zárkózottságát, és valódi lelki élményekhez jut ezáltal. Ezen kívül tudatosan kerülni kell az egyhangú életvitelt, azaz időnként el kell menni olyan helyekre, amelyek lelki élményt adnak, például társaságba, koncertre, stb... A végtelenségig próbálkozni értelmetlen.
2010-12-18 06:52:13

bulvármédiás

Kedves Levente!

Nem értem az ismerőseid ellenkezését, ha egy ilyen jó ügy mellé állsz. Főleg, hogy író és költő nagyjainkról is akadnak szép pikáns vagy éppen durva dolgok, csak az iskolai irodalomkönyvek nem említik...
Egyébként tetszik a kezdeményezés, sajnos rég találkoztam már drogellenes kampánnyal.

UI: mindig ilyen erotikus stílusban blogolsz?
2010-12-16 18:03:30

Név:
Két szám összege: négy meg tizennégy =
HOZZÁSZÓLÁS:

INFORMÁCIÓK

A Barbibébi című könyv szerzőjének blogja.


Vigyázat, az írások a nyugalom megzavarására alkalmas gondolatokat, mondatokat és szavakat tartalmazhatnak!

Írd le a saját szerelmi történetedet a bejegyzések alatti kommentekhez - legyen az akár szomorú, akár boldog sztori!

CSATLAKOZZ A FACEBOOKON!ÜZENŐFAL

2010-12-28 23:05:34 bori Meg volt bundázva ez az egész x faktor.Még el sem kezdődött a verseny én már akkor hallottam hogy egy Vastag Csaba nevezetű énekes lesz a győztes.Ez a srác már régebben egy ismert énekes volt többször szerepelt is a tv-ben.Pl. popdaráló,Barátok közt,reklámok szereplője is volt.Tehát nem az ismeretlenségből került elő.Neki ennyiből könnyebb volt a dolga.....

2010-12-26 10:31:19 lélek ALEX! IGAZAD VAN! ENGEM A KERESZTERS MAGAMUTOGATÁSA, IDÉTLEN VISELKEDÉSE BOSSZANTOTT, JÁTSZOTTA MAGÁT PERSZE PÉTER IS! REMEK HANG GYŐZÖTT, PERSZE A KALAPOS IS REMEK VOLT!

2010-12-25 11:00:48 henrik a Norbi majdnem különleges csak majdnem Joó show man mint a gyözike ez is csúnya meg az is de hangja katasztrófa a tabáni na annak van hangja meg vastag csabaknak . a többi gagyi.

2010-12-17 20:52:31 P Egy kicsit otthon vagyok a témában, ezért csak halkan jegyzem meg: Nikolas egyetlen dal erejéig kötött szerződést, amit fel is énekelt, le is forgatták a hozzá tartozó klippet. És ennyi. A szerződés nem kizárólagos, egyetlen alkalomra szólt. Hol itt a hiba?

2010-12-17 15:41:52 Nikol Én örülök, hogy kiesett Veca, mert nem bírom az olyan embereket akik apucival mennek a válogatásra!Arról nem is beszélve, hogy ő már egyszer indult egy ilyen versenyen(Csillag születik), ott is bejutott a legjobb 12 közé és mégsem kamatoztatta!Szerintem lányok közül Wolf Kati volt a legjobb!

2010-12-17 15:38:43 pixár Nem a Csaba jóképűségén múlt, hogy tovább jutott!

2010-12-17 15:22:44 Atyuska Rájöttem, sokaknak miért (lett) ellenszenves Keresztes Ildikó. Azt mondta ugyanis folyamatosan, hogy Janicsák Veca tökéletesen énekel, nem talál benne hibát és hogy valódi tehetség. Aztán az első adandó alkalommal kiejtette, méghozzá egy olyan valakivel szemben, akiről korábban nem mindig nyilatkozott pozitívan. Mi baja volt Vecával? Hát várta, hogy kijőjjön belőle az ÁLLAT, de nem jött....
Most sok embernek mi baja Ildivel?
Vártuk, hogy kijőjjön belőle az EMBER, de nem .....

2010-12-17 12:27:55 Znita Norbit nézve és hallgatva (igen, én meg fogom venni a CD-jét!)jobb kedvem lesz, Vecát hallgatva viszont inkább eret vágnék magamon. De ez csak az én véleményem. Nyilván az öngyilkos hajlamúak szívesen hallgatják őt...

2010-12-16 15:50:24 zacc Veca iszonyatosan MODOROS! Rossz hallgatni sokszor ahogy elront egy-egy dalt.
Wolf Kati EZERSZER !!!! JOBB nála!

2010-12-16 07:05:31 Roland Kérdésem maceszgombóchoz:
"Veca ugyan jobban énekel mint Csaba ha szakmailag hallgatjuk de télleg sok ilyen hang van határon innen stul"
Sorolj már fel néhány hazai énekesnőt légyszi... (a külföldiek meg nem énekelnek magyrul szóval azok eleve tárgytalanok)
"és kinézetre is átlagos,jelenségnek is"
Egyáltalán nem átlagos de még ha az is lenne az miért is lenne baj? Csak a cicababa, festettszőke, szilikonbarbik legyenek a TV-ben? Szóval akkor a tehetség smafu és éljen a látvány? Elég szánalmas látásmód...

2010-12-15 23:30:12 Dorina. Kedves profi? !!
Nagyon felháborító az amit ide írt,mert van még egy kakukk tojás a csapatban,és az nem más mint
Vastag Csaba!
Az egyáltalán nem baj hogy a Barátok köztben is szerepelt a drága egyetlen nyálas Csabika.

Na és ki énekelt 2 és fél évig MINDEN egyes pénteken vagy szombaton és persze minden szilveszterkor ismétlésben, a Popdaráló c. műsorban? Vastag Csaba!
Akkor meg? Ne hogy már még önök,vagy maga legyen felháborodva Nikolas ilyen olyan kis piti ügyein!
Ezek szerint Norbinak kéne nyernie?!
Hajrá Nikolas!!! ♥

2010-12-15 23:15:38 Looysee Egy kicsit én is felfújt lufinak gondolom ezt a történetet. Én nem voltam Veca rajongó, mert azt éreztem, hogy kivételezett helyzetben volt. Nem ugyan azzal a mércével mérték, mint a többi versenyzőt. Nála nem volt probléma, hogy állandóan lassú számokat énekelt, nem volt baj, hogy egysíkú volt és kissé manipulatív. Szépen fel lett építve a stratégia. Geszti ezt nagyon tudja. Az, hogy ez nem volt valódi most derült ki, amikor kiesett és nyilatkozik.

2010-12-15 19:03:17 vektor Veca a nyerő a legjobb női hang!!

2010-12-15 17:50:50 mocis Remélem ez a Keresztes alkesz még alvás előtt egy fél liter pálinkát legurított Ferróval együtt. Szégyelljék magukat

2010-12-15 15:45:48 profi?
Botrány van az X-Faktorban? – Takács Nikolas nem indulhatott volna

Még csak most indult el az X-Faktor című műsor, de máris felmerült egy - kicsit hasonló - igazán nagy gond az egyik versenyzővel kapcsolatban. Takács Nikolas elvarázsolta a zsűrit, Leonard Cohen Hallelujah című számának feldolgozásával. A műsor közben különféle fórumokon egyre többen kezdték kérdezni, hogy egy ilyen Istenadta tehetségről, miért nem hallhattunk korábban.

Az igazság az, hogy aki kutakodott és nézte az újdonságokat, az láthatta, hogy Nikolas már korábban feltűnt, sőt egy videoklipet készítettek neki, melynek Egy igaz szó a címe. Egyébként ez magyar, angol és szlovák nyelven is megjelent, az első kettőből pedig forgattak egy mozgóképes anyagot

Ha ez mind igaz, – és ezek szerint az – akkor az a szegény srác duma, csak egy hihetetlenül nagy kamu volt, amit gyönyörűen megkomponáltak az RTL Klubnál. Építgette a karrierjét, ami nem olyan tempóban ment, mint ahogyan azt tervezte, így bepróbálkozott a tehetségkutatón. Ráadásként, hogy a történet azért ne legyen ilyen egyszerű, Nikolas hivatalos oldalán a menedzsmentje – igen, mert neki már van ilyene – kitett egy közleményt, amit most változtatás nélkül bemásolok. Azt hiszem lesz itt még balhé, pereskedés, címlapok tömkelege

„Takács Nikolas, kizárólagos menedzsment szerződést írt alá
a G-mega Music Produkcióval 2009-ben. A G-Mega Music gondozásában az
mTon kiadónál megjelent 2009. októberében az "Egy igazi szó"
című dala magyar, szlovák és angol nyelven, melyhez angolul és
magyarul is videoklip készült. Mindezek ellenére a menedzsment és
a kiadó tudta nélkül januárban jelentkezett a tehetségkutató
műsorba, melynek szereplője lesz az élő adásokban is.
Az mTon kiadó és a G-Mega Music hozzájárulását NEM adta a
szerepléséhez”

2010-12-15 15:43:05 tuti A legutóbbi adásban sem Csabának, sem Norbinak nem volt zene a fülén az első számaiknál. A lányok is csak rutinból táncoltak. Ezért volt Csabi hamis, a Norbinál nem tűnt fel.

2010-12-15 15:40:41 böbe Ne szavazzunk a keresztes mentoráltjaira!

2010-12-15 13:55:35 kismadár Író akarsz lenni...meg néha rosszfiú vagy...és testeket használsz ki és eltulajdonítod mások szerelmeit. Ez jó. nagyon.

2010-12-15 11:07:01 timi szerintem már rég a Norbinak kellett volna kiesni!Vecának van a legszebb legtisztább hangja!így,hogy kiesett már nem is érdekes a finálé!

2010-12-15 00:14:24 maceszgombóc Először is:Keresztesnek joga volt igy cselekedni,hisz a más mentorok is döntöttek má igy az előzőkben,most mégis mindenki őt szidja.2:mindig el van felejtve,hogy ez egy játék,s akiki benne voltak a nagy ismertséget megszerezték már.3veca ugyan jobban énekel mint Csaba ha szakmailag hallgatjuk de télleg sok ilyen hang van határon innen stul és kinézetre is átlagos,jelenségnek is.unalmasan,kiszámitott,ugyan Nikolas tv-n innen jó embernek tünik de ugyanakkor pont ezért számomra ő se izgi.Itt a versenyzők nem mertek kockáztatni,maradtak a bevált dolgaiknál.Nekem Csaba ezért sokkal inkább érdekes jelenség,nevezzük x faktornak-hahaha-mert lehet,hogy nem énekel olyan kimódoltan tisztán,de sokkal fűszeresebb,csak már rajta is rontottak.itt mégis a félprofik nyernek:felépülést mindenkinek

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
Két szám összege: 12 meg 17 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2010