2010-12-12 02:02:06

Janicsák Veca, és a szívek esete

Nem szokásom felbosszantani magamat tehetségkutatón, de szombat este elszakad bennem valami - lehet, hogy kívülről mindössze cérnaszakadásnak tűnik, ám én sokkal mélyebben érzem. Janicsák Veca kiesését méltatlannak tartom. Nem csak azért, mert drukkoltam neki, hanem mert vele együtt egy generáció kapott sajgó pofont.

Eddig úgy gondoltam, azért esnek ki sorban a tehetségkutató kiváló énekesei, mert az országnak "nincsen füle". Vagy, mert a kiesők valamiért nem szimpatikusak. Ezért is örültem Janicsák Vecának, hiszen azon kívül, hogy hátborzongatóan szépen énekel – és nem mellesleg gyönyörű teremtés – előadásai áthatolnak a felszínen. Egyenesen az ember szívéig ér, és napsugárként melengetett... már, ha a közönségnek van szíve. Úgy tűnik, hogy ennek az országnak "nincs szíve". Hiába a Cserháti Zsuzsa, Zámbó Jimmy, Szécsi Pál és Máté Péter őrület – a közönség többsége csak a felszínt érti, terméketlenek a gondolatmagok számára. Pedig Veca azt képviselte, amire minden vájtfülű - vagy magát annak gondoló - várt: igényes, alázatos és tanulékony volt. Mindhiába.

+++ Olvassátok el Levente legújabb bejegyzését is!
KLIKK IDE érte! +++

Veca kiesése egy generáció drámája. Kiszavazásával elillant a tehetségbe fektetett hit, helyét átvette az igazságtalanság kesernyés íze. Pedig végre volt egy lány a magyar médiában, akinek sikerült - gerjesztett, nyers szexuális vágy ébresztése nélkül - közel kerülnie a fiatalokhoz. Ő cicivillantó, popsimutogató, prostiimitátor helyett egy tehetséggel csordultig töltött, tiszta és őszinte szépség. Olyan, aki a lányoknak példakép, a fiúknak pedig hőn áhított nőideál. És bizony igazi ritkaság az olyan előadó, aki mindkét nemnek megfelel.
Hölgyeim, és uraim, Janicsák Veca több millió tévénéző előtt bebizonyította, hogy a mai világban is létezik természetes - külső és belső - szépség.Egyfajta missziónak is nevezhetjük, amit Veca az X-Faktorban produkált. Értéket adott. Neki egyáltalán nem mindegy, hogy mit énekel. Műsorra tűzött dalaiban lüktetett a mögöttes mondanivaló: a csomagolás, és a csokimáz alatt várt a konyakos meggy. A leporolt bakelitslágerek, a művészi értékű dalszövegek és a fiatalok által ismeretlen dallamok feldolgozása majdnem új értelmet adtak a magyar könnyűzenének. Tényleg csak egy hajszál híja volt... Emberek, nem az igényes, és tartalmas popzene halt ki, hanem az előadók vesztek el. Miért? Mert nem figyeltek rájuk! Hiába könnyű a könnyűzene, sokak számára még így is nehézkes a befogadása. Jobbnak ítéltetik a csábos külső, és a szórakoztató ugrabugra. Miért? Mert emészthetőbbek, nem kell rajtuk gondolkodni. Te jó ég, tényleg butul az ország? Vagy ez csak egy véletlen...?

Mit tegyünk mi, fiatalok? Hiába hajt a bizonyítási vágy, miből merítsünk bátorságot, ha egy Janicsák Veca szintű énekesnőt kiszavaz a közönség? Milyen hangosan, vagy nyelven kell beszélni ahhoz, hogy meghallják, amiket mondunk? Hogy megértsék amiket mondunk... Hogy ne csak legyintsenek a korunkra... Elkeseredve, és összeszorított szájjal állok a jelenség előtt. Ám az vigasztal, hogy a kortársak számottevő része is értetlenkedik, sőt, háborog. Az adást követően egy emberként bolydultak fel a Facebookon és a Twitteren a hazai internetező fiatalok. Ez hatalmas szó, hiszen mi, a virtuális közösség naprakészek vagyunk a nemzetközi zenei trendekből. Nálunk a legmagasabb az ingerküszöb, és mi vagyunk a legkritikusabbak. Veca mégis elvarázsolt minket. Miért? Tiszta énekhang gépekkel kreálható, a hamisság pedig kijavítható. A rajzfilmfigura-tánc, a mozgás tanulható. Az élethű, csábos külső a Photoshop korában nem csak fikció... Így nem túlzás azt állítani, hogy az álomsztár ma már gépek által is megszülethet. Sőt, tökéletesebb és tisztább lehet a valóságnál. Ám van amire egyetlen szoftver (sőt, a legtöbb ember) sem képes: érzelmet, és tudatot adni egy dalnak.  Sajnálom, hogy a folyton igényességre szomjazó nézők elengedték a nagy reménységet. Sír, mert magányosnak érzi magát az eddig melengetett szívem. De vigasztal a tudat, hogy Vecáról még biztosan hallunk. Adj nekünk Veca, mert mi kérünk belőled!

Mielőtt néhányan támadásba lendülnének, gyorsan hozzátenném, nem Vastag Csaba vesztére vágyom, hiszen ő is kifejezetten tehetséges énekes. Ráadásul nem akarok senkit sem bántani, csupán leírtam a véleményemet - sajnálom, ha valaki esetleg máshogy érti. Személy szerint egyébként Nikolas-Veca döntőre készültem. Miért? Nikolas lelkes, és rengeteget dolgozik a sikerért. Veca pedig olyat adott, amit más nem tudott. Nálam egyelőre ők a győztesek.

Mit gondoltok? Ti kinek drukkoltok? Hogyan fogadtátok Veca kiesését? Csatlakozz Levente Facebook profiljához! KLIKK IDE, és nyomj egy like-ot! :)


Értékelés: 4.41 Hozzászólások: (1349)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 1349
u0wuOQJy

This has made my day. I wish all ponigsts were this good.
2016-05-03 15:11:50

ysq8noCoX5p

Sounds like great fun, hope it wasn't too cold, the chickens look very cold. Also father Ted is always aprtopriape television. Mu flatmates and I had my lovely horse on high repeat for all of November.
2016-05-03 14:10:26

picike

csokinyúl!

Igazad van. Ez a jones egy igazi nagy PARASZT. Szerintem biztosan cigány és ezért ír ilyeneket a magyarokról!
2010-12-21 13:45:34

csokinyúl

jones!
Nem tudom , hogy te ki vagy mondjuk igazából nem is érdekel. Viszont annyit sikerült megállapítani rólad, hogy primitív , alacsony IQ szinttel rendelkező és meglehetősen magyarellenes igazi paraszt vagy. Ha azt amiket írsz más is olvassa akkor bizonyára egyetért velem. Itt nem engem sértegetsz mert az eszedhez mérem amit írsz, hanem a magyarokat. Ha nem az vagy akkor húzz el erről az oldalról.
2010-12-21 08:07:26

jones

De bizony egy igazi bunkó vagy!Igazi magyar!!!
2010-12-20 12:45:04

óüö

Tort ül a középszer...Elég a sok töltelék sztárból, a "szép" hangokból
Többbbbbbbbbbbb kell, olyan, aki profi, mert sokszínű és mindent képes megoldani, vannak a produkciójában poénok, szórakoztató! Veca szépen énekel, ja! lírai dalokat! Elég a szomorúságból. A legtöbben a színpadon feszengenek, egysíkúak.Önállóság semmi, ötlet semmi, mozgás semmi, előadás, virtuózitás semmi. A tömeg a sablonra, a bele szocializált "szépre" képes felfigyelni, a szokatlant élből elutasítja, anélkül, hogy ítélkezés nélkül elgondolkodna rajta. Megkérdőjelezhetné néha saját berögzült gondolatait, akkor talán többet láthatna a "VALÓSÁGBÓL"
Norbi az X-faktor. Szeretnék én így "bohóckodni", mint ő. Akkor nem ülnék én is, mint egy búval baszott a tömegközlekedési eszközön reggelente munkába menet.
Nagyon itt az ideje egy Király L Norbinak, hogy Hatással legyen az emberekre, függetlenül a személyétől, hiszen ő egy eszköz,egy csatorna. Rajta áramlik át az a Valami, amire csak annyi a reakció, hogy Húúúúúúúúúúúúúúú... Köszönöm!
2010-12-20 02:49:45

Királycsináló

Naná! - cikk

"Ma reggel az MTI bejelentette, hogy újabb technikai malőr történt az RTL Klubban. Király L. Norbert, aki önmagát klónozva sms-ben felcsinálta a rá szavazó szaporodóképes nőket (a nagymamáknak sajnos, már nem jött össze), most már vírusosan, érintés útján is terjed. Vigyázzon mindenki, kivel fog kezet, mert könnyen Norbivá változhat! Állítólag a busz- és metrófoganytyúk érintése is veszélyes. Könnyen lehet, hogy jövőre a 10 millió (kicsit már kevesebb - a szerk. megjegyzése) Norbi országa leszünk. A kór a következő tünetekkel jár: krákogás, hörgés, sikítás, valamint jelentős változás áll be a mozgáskoordináció terén is: a bénák eldobják mankóikat, és mindenki moonwalk-ozva hátrafelé tud csak az utcán közlekedni. Ezért jelentős forgalmi dugókra lehet majd számítani, a Duna meg Gönyünél árad, szokás szerint."
2010-12-18 08:45:45

csokinyúl

jones!

Anyád a bunkó magyar. Nem irigykedem senkire. Véleményt írtam ennyi.
2010-12-18 08:17:36

kate

szerintem Ildikó igenis tehet róla hogy Veca esett ki, mert 100% tudta hogy a sok csaj Csabára fog szavazni.én ugyan nem szavaztam,de senki nem hitte volna hogy ez lesz a felállás.és Ildikó jól tudta hogy Veca sokkal jobb mint Csaba, csak ez megint nem a tehetségről szólt, hanem a szimpátiáról...
2010-12-17 21:06:36

Királycsináló

Úristen, most látom, hová tévedtem, valami Megesett Veca oldal ez, vagy mi, csak nem őt is a fórum szerte híres Norbi gyerek csinálta fel?
2010-12-17 19:36:39


Név:
Két szám összege: tizenkettő meg tiz =
HOZZÁSZÓLÁS:

INFORMÁCIÓK

A Barbibébi című könyv szerzőjének blogja.


Vigyázat, az írások a nyugalom megzavarására alkalmas gondolatokat, mondatokat és szavakat tartalmazhatnak!

Írd le a saját szerelmi történetedet a bejegyzések alatti kommentekhez - legyen az akár szomorú, akár boldog sztori!

CSATLAKOZZ A FACEBOOKON!ÜZENŐFAL

2010-12-28 23:05:34 bori Meg volt bundázva ez az egész x faktor.Még el sem kezdődött a verseny én már akkor hallottam hogy egy Vastag Csaba nevezetű énekes lesz a győztes.Ez a srác már régebben egy ismert énekes volt többször szerepelt is a tv-ben.Pl. popdaráló,Barátok közt,reklámok szereplője is volt.Tehát nem az ismeretlenségből került elő.Neki ennyiből könnyebb volt a dolga.....

2010-12-26 10:31:19 lélek ALEX! IGAZAD VAN! ENGEM A KERESZTERS MAGAMUTOGATÁSA, IDÉTLEN VISELKEDÉSE BOSSZANTOTT, JÁTSZOTTA MAGÁT PERSZE PÉTER IS! REMEK HANG GYŐZÖTT, PERSZE A KALAPOS IS REMEK VOLT!

2010-12-25 11:00:48 henrik a Norbi majdnem különleges csak majdnem Joó show man mint a gyözike ez is csúnya meg az is de hangja katasztrófa a tabáni na annak van hangja meg vastag csabaknak . a többi gagyi.

2010-12-17 20:52:31 P Egy kicsit otthon vagyok a témában, ezért csak halkan jegyzem meg: Nikolas egyetlen dal erejéig kötött szerződést, amit fel is énekelt, le is forgatták a hozzá tartozó klippet. És ennyi. A szerződés nem kizárólagos, egyetlen alkalomra szólt. Hol itt a hiba?

2010-12-17 15:41:52 Nikol Én örülök, hogy kiesett Veca, mert nem bírom az olyan embereket akik apucival mennek a válogatásra!Arról nem is beszélve, hogy ő már egyszer indult egy ilyen versenyen(Csillag születik), ott is bejutott a legjobb 12 közé és mégsem kamatoztatta!Szerintem lányok közül Wolf Kati volt a legjobb!

2010-12-17 15:38:43 pixár Nem a Csaba jóképűségén múlt, hogy tovább jutott!

2010-12-17 15:22:44 Atyuska Rájöttem, sokaknak miért (lett) ellenszenves Keresztes Ildikó. Azt mondta ugyanis folyamatosan, hogy Janicsák Veca tökéletesen énekel, nem talál benne hibát és hogy valódi tehetség. Aztán az első adandó alkalommal kiejtette, méghozzá egy olyan valakivel szemben, akiről korábban nem mindig nyilatkozott pozitívan. Mi baja volt Vecával? Hát várta, hogy kijőjjön belőle az ÁLLAT, de nem jött....
Most sok embernek mi baja Ildivel?
Vártuk, hogy kijőjjön belőle az EMBER, de nem .....

2010-12-17 12:27:55 Znita Norbit nézve és hallgatva (igen, én meg fogom venni a CD-jét!)jobb kedvem lesz, Vecát hallgatva viszont inkább eret vágnék magamon. De ez csak az én véleményem. Nyilván az öngyilkos hajlamúak szívesen hallgatják őt...

2010-12-16 15:50:24 zacc Veca iszonyatosan MODOROS! Rossz hallgatni sokszor ahogy elront egy-egy dalt.
Wolf Kati EZERSZER !!!! JOBB nála!

2010-12-16 07:05:31 Roland Kérdésem maceszgombóchoz:
"Veca ugyan jobban énekel mint Csaba ha szakmailag hallgatjuk de télleg sok ilyen hang van határon innen stul"
Sorolj már fel néhány hazai énekesnőt légyszi... (a külföldiek meg nem énekelnek magyrul szóval azok eleve tárgytalanok)
"és kinézetre is átlagos,jelenségnek is"
Egyáltalán nem átlagos de még ha az is lenne az miért is lenne baj? Csak a cicababa, festettszőke, szilikonbarbik legyenek a TV-ben? Szóval akkor a tehetség smafu és éljen a látvány? Elég szánalmas látásmód...

2010-12-15 23:30:12 Dorina. Kedves profi? !!
Nagyon felháborító az amit ide írt,mert van még egy kakukk tojás a csapatban,és az nem más mint
Vastag Csaba!
Az egyáltalán nem baj hogy a Barátok köztben is szerepelt a drága egyetlen nyálas Csabika.

Na és ki énekelt 2 és fél évig MINDEN egyes pénteken vagy szombaton és persze minden szilveszterkor ismétlésben, a Popdaráló c. műsorban? Vastag Csaba!
Akkor meg? Ne hogy már még önök,vagy maga legyen felháborodva Nikolas ilyen olyan kis piti ügyein!
Ezek szerint Norbinak kéne nyernie?!
Hajrá Nikolas!!! ♥

2010-12-15 23:15:38 Looysee Egy kicsit én is felfújt lufinak gondolom ezt a történetet. Én nem voltam Veca rajongó, mert azt éreztem, hogy kivételezett helyzetben volt. Nem ugyan azzal a mércével mérték, mint a többi versenyzőt. Nála nem volt probléma, hogy állandóan lassú számokat énekelt, nem volt baj, hogy egysíkú volt és kissé manipulatív. Szépen fel lett építve a stratégia. Geszti ezt nagyon tudja. Az, hogy ez nem volt valódi most derült ki, amikor kiesett és nyilatkozik.

2010-12-15 19:03:17 vektor Veca a nyerő a legjobb női hang!!

2010-12-15 17:50:50 mocis Remélem ez a Keresztes alkesz még alvás előtt egy fél liter pálinkát legurított Ferróval együtt. Szégyelljék magukat

2010-12-15 15:45:48 profi?
Botrány van az X-Faktorban? – Takács Nikolas nem indulhatott volna

Még csak most indult el az X-Faktor című műsor, de máris felmerült egy - kicsit hasonló - igazán nagy gond az egyik versenyzővel kapcsolatban. Takács Nikolas elvarázsolta a zsűrit, Leonard Cohen Hallelujah című számának feldolgozásával. A műsor közben különféle fórumokon egyre többen kezdték kérdezni, hogy egy ilyen Istenadta tehetségről, miért nem hallhattunk korábban.

Az igazság az, hogy aki kutakodott és nézte az újdonságokat, az láthatta, hogy Nikolas már korábban feltűnt, sőt egy videoklipet készítettek neki, melynek Egy igaz szó a címe. Egyébként ez magyar, angol és szlovák nyelven is megjelent, az első kettőből pedig forgattak egy mozgóképes anyagot

Ha ez mind igaz, – és ezek szerint az – akkor az a szegény srác duma, csak egy hihetetlenül nagy kamu volt, amit gyönyörűen megkomponáltak az RTL Klubnál. Építgette a karrierjét, ami nem olyan tempóban ment, mint ahogyan azt tervezte, így bepróbálkozott a tehetségkutatón. Ráadásként, hogy a történet azért ne legyen ilyen egyszerű, Nikolas hivatalos oldalán a menedzsmentje – igen, mert neki már van ilyene – kitett egy közleményt, amit most változtatás nélkül bemásolok. Azt hiszem lesz itt még balhé, pereskedés, címlapok tömkelege

„Takács Nikolas, kizárólagos menedzsment szerződést írt alá
a G-mega Music Produkcióval 2009-ben. A G-Mega Music gondozásában az
mTon kiadónál megjelent 2009. októberében az "Egy igazi szó"
című dala magyar, szlovák és angol nyelven, melyhez angolul és
magyarul is videoklip készült. Mindezek ellenére a menedzsment és
a kiadó tudta nélkül januárban jelentkezett a tehetségkutató
műsorba, melynek szereplője lesz az élő adásokban is.
Az mTon kiadó és a G-Mega Music hozzájárulását NEM adta a
szerepléséhez”

2010-12-15 15:43:05 tuti A legutóbbi adásban sem Csabának, sem Norbinak nem volt zene a fülén az első számaiknál. A lányok is csak rutinból táncoltak. Ezért volt Csabi hamis, a Norbinál nem tűnt fel.

2010-12-15 15:40:41 böbe Ne szavazzunk a keresztes mentoráltjaira!

2010-12-15 13:55:35 kismadár Író akarsz lenni...meg néha rosszfiú vagy...és testeket használsz ki és eltulajdonítod mások szerelmeit. Ez jó. nagyon.

2010-12-15 11:07:01 timi szerintem már rég a Norbinak kellett volna kiesni!Vecának van a legszebb legtisztább hangja!így,hogy kiesett már nem is érdekes a finálé!

2010-12-15 00:14:24 maceszgombóc Először is:Keresztesnek joga volt igy cselekedni,hisz a más mentorok is döntöttek má igy az előzőkben,most mégis mindenki őt szidja.2:mindig el van felejtve,hogy ez egy játék,s akiki benne voltak a nagy ismertséget megszerezték már.3veca ugyan jobban énekel mint Csaba ha szakmailag hallgatjuk de télleg sok ilyen hang van határon innen stul és kinézetre is átlagos,jelenségnek is.unalmasan,kiszámitott,ugyan Nikolas tv-n innen jó embernek tünik de ugyanakkor pont ezért számomra ő se izgi.Itt a versenyzők nem mertek kockáztatni,maradtak a bevált dolgaiknál.Nekem Csaba ezért sokkal inkább érdekes jelenség,nevezzük x faktornak-hahaha-mert lehet,hogy nem énekel olyan kimódoltan tisztán,de sokkal fűszeresebb,csak már rajta is rontottak.itt mégis a félprofik nyernek:felépülést mindenkinek

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
Két szám összege: 11 meg 18 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2010