2010-08-03 16:30:00

2. Parasör

Nehezen tudom eldönteni, hogy a szemembe tűző napsugarak, vagy a hasogató fejfájás ébresztett. A fájdalommal harcolva, reflexszerűen a mobilomért nyúlok, hátha...

Nem érkezett új üzenet. Továbbra sem írt. Szerencse, hogy a szabadságom kezdetén lecseréltem a telefon háttérképét: eddig az ő fotója mosolygott rám, ma már egy New Yorkról készített légi felvétel köszönt. Naivan azt reméltem, ha nem látom, könnyebben kitörlöm őt a fejemből. A továbblépés nevetséges botladozássá korcsosult. Egy burleszkfilmben élek. 

"Angie, Angie, when will those clouds all disappear?” Mick Jagger hangja felszántja a lelkemet, ám magok helyett sót hint a barázdákba. Körbe-körbe forog körülöttem minden: a Rolling Stones dal, az idő és a szoba is. 22 éves vagyok, és kezdő alkoholista. Mindez egy lány miatt. 

A szobám lassan szemétdombbá válik. Mosatlan ruhák, használt edények, kidobásra váró papírfecnik és olvasatlan újságok. Én, a kiskakas pedig a halom tetején kapirgálok, és bámulom a birodalmamat... Sohasem voltam nagy rendmániás, a káosz az életem része, de a tisztaságra mindig ügyeltem. Most pedig olyan csótánnyá váltam, amilyennek az emberek többsége gondol, ha megtudják miből élek. A képzőművészek a mai világban megtűrt léhűtők. A munkánk vagy a sznobizmus játékszere, vagy a szükséges rossz, amit valakivel el kell végeztetni. Vagy pénz és megaláztatás, vagy kreatív munka és pénztelenség. Az ember általában választhat, sőt, örülhet, ha valahol talál magának melót. Én igazán szerencsésnek mondhatom magam, amiért mind a két területen megvetettem a lábamat. Főállásban webdesignerként dolgozom, mellékállásban graffitiművész vagyok. Na, az utóbbi hallatán torzul el igazán az emberek arca. Főleg az idősebbeké. Rögtön huligánnak gondolnak, aki festékszórókkal templomokat és műemlékeket rongál. Oké, régen követtem el hibákat, de kinőttem a kalandvágyó kamasz korszakot. Gipszkarton-falra fújok, és az interneten keresztül a világ bármely pontjáról rendelhetnek tőlem.

A munkám során ismertem meg őt is.


Egy japán megrendelő aktot kért tőlem. Hatalmas felületen, hamvas lánytestet arcpirító ábrázolással. Kétségbe estem. Nem a meztelenkedés okozott gondot, hanem a modell. Honnan szerzek meztelenkedő tinilányt anélkül, hogy ne zárjanak be pedofília vádjával? Ráadásul a „leszel a modellem?” kérdés manapság a „megdughatlak a WC-ben?” kérdéssel egyenlő. Parasörre szomjaztam, s a középszerű szobrászból pultossá avanzsáló haverom bárjában fogyasztottam el. Tony (eredetileg Tóni, de szeret nagyzolni) híres nőcsábász. Nem jó túl jóképű pasas, ám van kisugárzása. Ha pedig a kisugárzás nem elég, előkotorja a farmerzsebében lapuló üvegcsét, és Gina istennő segítségét kéri. Undorító alak – ezt rendre közlöm is vele, mire elröhögi magát. Szerinte megteheti. 

– Tudom, ki kell neked. Volt itt múlthéten egy kis kurva, még oldószer sem kellett neki. Jött az magától. Azt hazudta tizennyolc, pedig olyan teste volt, mint egy tizenhat évesnek. És hogy élvezte, főleg amikor szarrá karmolta a hátamat. Mondtam neki utána, hogy olyan, mint egy vadmacska. – Beszéd közben vaskos kezével kalimpált maga előtt. – Ezen meg csak mosolygott. Biztos dilis, de iszonyatosan tolja neki.

Akkor csupán véletlen tűnt, de ma már sorsszerűnek hat, hogy a lány aznap este ismét felbukkant a a bárban. Cseppet sem tűnt könnyűvérűnek.

Vagy én láttam benne többet?

FIGYELEM! Szerelmi bánat gyötör? Botladozik a párkapcsolatod? Vagy csak egy megértő társra vágysz? Írd le történeted kommentben, csatlakozz te is a Love Clubhoz!Értékelés: 3.39 Hozzászólások: (2)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 2
bulvármédiás

Aha, tehát szerelmi önsajnáltatásból átmentünk értelmiségi (hogy fogalmazzam ezt finoman?) "boldogság keresésbe a poklon keresztül"? Ajajj!

Amúgy egy objektív tanács: ezt a klippes dolgot jobban is kihasználhatnád, mert az előző fejezetben/posztban jól beépítetted!
2010-08-05 08:06:54

Mia

wow, ez sokkal jobb lett, mint az előző :) folytatááást :)
2010-08-03 18:16:58

Név:
Két szám összege: húsz meg négy =
HOZZÁSZÓLÁS:

INFORMÁCIÓK

A Barbibébi című könyv szerzőjének blogja.


Vigyázat, az írások a nyugalom megzavarására alkalmas gondolatokat, mondatokat és szavakat tartalmazhatnak!

Írd le a saját szerelmi történetedet a bejegyzések alatti kommentekhez - legyen az akár szomorú, akár boldog sztori!

CSATLAKOZZ A FACEBOOKON!ÜZENŐFAL

2010-12-28 23:05:34 bori Meg volt bundázva ez az egész x faktor.Még el sem kezdődött a verseny én már akkor hallottam hogy egy Vastag Csaba nevezetű énekes lesz a győztes.Ez a srác már régebben egy ismert énekes volt többször szerepelt is a tv-ben.Pl. popdaráló,Barátok közt,reklámok szereplője is volt.Tehát nem az ismeretlenségből került elő.Neki ennyiből könnyebb volt a dolga.....

2010-12-26 10:31:19 lélek ALEX! IGAZAD VAN! ENGEM A KERESZTERS MAGAMUTOGATÁSA, IDÉTLEN VISELKEDÉSE BOSSZANTOTT, JÁTSZOTTA MAGÁT PERSZE PÉTER IS! REMEK HANG GYŐZÖTT, PERSZE A KALAPOS IS REMEK VOLT!

2010-12-25 11:00:48 henrik a Norbi majdnem különleges csak majdnem Joó show man mint a gyözike ez is csúnya meg az is de hangja katasztrófa a tabáni na annak van hangja meg vastag csabaknak . a többi gagyi.

2010-12-17 20:52:31 P Egy kicsit otthon vagyok a témában, ezért csak halkan jegyzem meg: Nikolas egyetlen dal erejéig kötött szerződést, amit fel is énekelt, le is forgatták a hozzá tartozó klippet. És ennyi. A szerződés nem kizárólagos, egyetlen alkalomra szólt. Hol itt a hiba?

2010-12-17 15:41:52 Nikol Én örülök, hogy kiesett Veca, mert nem bírom az olyan embereket akik apucival mennek a válogatásra!Arról nem is beszélve, hogy ő már egyszer indult egy ilyen versenyen(Csillag születik), ott is bejutott a legjobb 12 közé és mégsem kamatoztatta!Szerintem lányok közül Wolf Kati volt a legjobb!

2010-12-17 15:38:43 pixár Nem a Csaba jóképűségén múlt, hogy tovább jutott!

2010-12-17 15:22:44 Atyuska Rájöttem, sokaknak miért (lett) ellenszenves Keresztes Ildikó. Azt mondta ugyanis folyamatosan, hogy Janicsák Veca tökéletesen énekel, nem talál benne hibát és hogy valódi tehetség. Aztán az első adandó alkalommal kiejtette, méghozzá egy olyan valakivel szemben, akiről korábban nem mindig nyilatkozott pozitívan. Mi baja volt Vecával? Hát várta, hogy kijőjjön belőle az ÁLLAT, de nem jött....
Most sok embernek mi baja Ildivel?
Vártuk, hogy kijőjjön belőle az EMBER, de nem .....

2010-12-17 12:27:55 Znita Norbit nézve és hallgatva (igen, én meg fogom venni a CD-jét!)jobb kedvem lesz, Vecát hallgatva viszont inkább eret vágnék magamon. De ez csak az én véleményem. Nyilván az öngyilkos hajlamúak szívesen hallgatják őt...

2010-12-16 15:50:24 zacc Veca iszonyatosan MODOROS! Rossz hallgatni sokszor ahogy elront egy-egy dalt.
Wolf Kati EZERSZER !!!! JOBB nála!

2010-12-16 07:05:31 Roland Kérdésem maceszgombóchoz:
"Veca ugyan jobban énekel mint Csaba ha szakmailag hallgatjuk de télleg sok ilyen hang van határon innen stul"
Sorolj már fel néhány hazai énekesnőt légyszi... (a külföldiek meg nem énekelnek magyrul szóval azok eleve tárgytalanok)
"és kinézetre is átlagos,jelenségnek is"
Egyáltalán nem átlagos de még ha az is lenne az miért is lenne baj? Csak a cicababa, festettszőke, szilikonbarbik legyenek a TV-ben? Szóval akkor a tehetség smafu és éljen a látvány? Elég szánalmas látásmód...

2010-12-15 23:30:12 Dorina. Kedves profi? !!
Nagyon felháborító az amit ide írt,mert van még egy kakukk tojás a csapatban,és az nem más mint
Vastag Csaba!
Az egyáltalán nem baj hogy a Barátok köztben is szerepelt a drága egyetlen nyálas Csabika.

Na és ki énekelt 2 és fél évig MINDEN egyes pénteken vagy szombaton és persze minden szilveszterkor ismétlésben, a Popdaráló c. műsorban? Vastag Csaba!
Akkor meg? Ne hogy már még önök,vagy maga legyen felháborodva Nikolas ilyen olyan kis piti ügyein!
Ezek szerint Norbinak kéne nyernie?!
Hajrá Nikolas!!! ♥

2010-12-15 23:15:38 Looysee Egy kicsit én is felfújt lufinak gondolom ezt a történetet. Én nem voltam Veca rajongó, mert azt éreztem, hogy kivételezett helyzetben volt. Nem ugyan azzal a mércével mérték, mint a többi versenyzőt. Nála nem volt probléma, hogy állandóan lassú számokat énekelt, nem volt baj, hogy egysíkú volt és kissé manipulatív. Szépen fel lett építve a stratégia. Geszti ezt nagyon tudja. Az, hogy ez nem volt valódi most derült ki, amikor kiesett és nyilatkozik.

2010-12-15 19:03:17 vektor Veca a nyerő a legjobb női hang!!

2010-12-15 17:50:50 mocis Remélem ez a Keresztes alkesz még alvás előtt egy fél liter pálinkát legurított Ferróval együtt. Szégyelljék magukat

2010-12-15 15:45:48 profi?
Botrány van az X-Faktorban? – Takács Nikolas nem indulhatott volna

Még csak most indult el az X-Faktor című műsor, de máris felmerült egy - kicsit hasonló - igazán nagy gond az egyik versenyzővel kapcsolatban. Takács Nikolas elvarázsolta a zsűrit, Leonard Cohen Hallelujah című számának feldolgozásával. A műsor közben különféle fórumokon egyre többen kezdték kérdezni, hogy egy ilyen Istenadta tehetségről, miért nem hallhattunk korábban.

Az igazság az, hogy aki kutakodott és nézte az újdonságokat, az láthatta, hogy Nikolas már korábban feltűnt, sőt egy videoklipet készítettek neki, melynek Egy igaz szó a címe. Egyébként ez magyar, angol és szlovák nyelven is megjelent, az első kettőből pedig forgattak egy mozgóképes anyagot

Ha ez mind igaz, – és ezek szerint az – akkor az a szegény srác duma, csak egy hihetetlenül nagy kamu volt, amit gyönyörűen megkomponáltak az RTL Klubnál. Építgette a karrierjét, ami nem olyan tempóban ment, mint ahogyan azt tervezte, így bepróbálkozott a tehetségkutatón. Ráadásként, hogy a történet azért ne legyen ilyen egyszerű, Nikolas hivatalos oldalán a menedzsmentje – igen, mert neki már van ilyene – kitett egy közleményt, amit most változtatás nélkül bemásolok. Azt hiszem lesz itt még balhé, pereskedés, címlapok tömkelege

„Takács Nikolas, kizárólagos menedzsment szerződést írt alá
a G-mega Music Produkcióval 2009-ben. A G-Mega Music gondozásában az
mTon kiadónál megjelent 2009. októberében az "Egy igazi szó"
című dala magyar, szlovák és angol nyelven, melyhez angolul és
magyarul is videoklip készült. Mindezek ellenére a menedzsment és
a kiadó tudta nélkül januárban jelentkezett a tehetségkutató
műsorba, melynek szereplője lesz az élő adásokban is.
Az mTon kiadó és a G-Mega Music hozzájárulását NEM adta a
szerepléséhez”

2010-12-15 15:43:05 tuti A legutóbbi adásban sem Csabának, sem Norbinak nem volt zene a fülén az első számaiknál. A lányok is csak rutinból táncoltak. Ezért volt Csabi hamis, a Norbinál nem tűnt fel.

2010-12-15 15:40:41 böbe Ne szavazzunk a keresztes mentoráltjaira!

2010-12-15 13:55:35 kismadár Író akarsz lenni...meg néha rosszfiú vagy...és testeket használsz ki és eltulajdonítod mások szerelmeit. Ez jó. nagyon.

2010-12-15 11:07:01 timi szerintem már rég a Norbinak kellett volna kiesni!Vecának van a legszebb legtisztább hangja!így,hogy kiesett már nem is érdekes a finálé!

2010-12-15 00:14:24 maceszgombóc Először is:Keresztesnek joga volt igy cselekedni,hisz a más mentorok is döntöttek má igy az előzőkben,most mégis mindenki őt szidja.2:mindig el van felejtve,hogy ez egy játék,s akiki benne voltak a nagy ismertséget megszerezték már.3veca ugyan jobban énekel mint Csaba ha szakmailag hallgatjuk de télleg sok ilyen hang van határon innen stul és kinézetre is átlagos,jelenségnek is.unalmasan,kiszámitott,ugyan Nikolas tv-n innen jó embernek tünik de ugyanakkor pont ezért számomra ő se izgi.Itt a versenyzők nem mertek kockáztatni,maradtak a bevált dolgaiknál.Nekem Csaba ezért sokkal inkább érdekes jelenség,nevezzük x faktornak-hahaha-mert lehet,hogy nem énekel olyan kimódoltan tisztán,de sokkal fűszeresebb,csak már rajta is rontottak.itt mégis a félprofik nyernek:felépülést mindenkinek

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
Két szám összege: 11 meg 3 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2010